For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

De provincie Gelderland gaat extra investeren in een toekomstbestendige maakindustrie. Van 1 mei tot 1 september 2018 was er een tenderregeling voor schone en slimme fabrieken. Ondernemers met nieuwbouwplannen konden van deze regeling gebruik maken, wanneer zij wilden investeren om hun bedrijf slimmer en schoner in te richten.

Varex Imaging Nederland had zich ingeschreven voor deze tender en is met succes beloond. Varex is bezig een semi- of volautomatische productiecel op te zetten voor de assemblage van medische componenten. Verder is in samenwerking met het Graafschap College een pilot gestart naar de inzet van ‘cobots’ (dit is een samenwerkende robot). Oftewel, een medewerker krijgt een extra hand. Het derde project is het digitaal vastleggen van alles wat er met de productie van medische componenten te maken heeft. Nu gebeurt dat nog met papieren checklisten.

Dit jaar zal gestart worden met de bouw van een nieuwe fabriek in Doetinchem, aangezien uitbreiding op de kavel in Dinxperlo niet meer mogelijk is. Meer nog dan dat speelt bereikbaarheid ook een rol in de afweging om te verhuizen. Door de toenemende groei moeten er straks veel nieuwe collega’s worden geworven. In Dinxperlo werken nu iets minder dan 100 medewerkers, dat kunnen er straks 150 tot 160 worden in Doetinchem. Dinxperlo is daarnaast minder goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In Doetinchem wordt er gebouwd aan de Fabrieksstraat, vlakbij het trein- en busstation. Het wervingsgebied wordt daarmee ook direct vergroot. Bekijk hieronder een korte foto impressie van de feestelijke uitreiking van de prijzen.

De winnaars nemen hun prijs in ontvangst (bron: Provincie Gelderland)

Neem contact met ons op via luc.eppink@vareximaging.com.

Staat je droombaan er niet tussen, maar past de cultuur wel helemaal bij jou? Laat ons weten waar je talenten liggen en waarom je voor ons wilt werken. Wie weet komen we wel op een baan waar we zelf nog niet aan hadden gedacht!