Als Varex Imaging Nederland hechten wij veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onderdeel daarvan is het ondersteunen van goede doelen. Wij hebben er als organisatie voor gekozen om het Ang Bahay Parola weeshuis op de Filipijnen, in de buurt van onze lokale vestiging te ondersteunen.
Het goede doel is bekend onder de naam “Mission to the World” en zet zich in voor de straatkinderen op de Filipijnen.

Het Ang Bahay Parola weeshuis (wat ‘Vredeshuis’ betekent) werd in 2007 opgericht. Inmiddels worden er circa 50 meisjes opgevangen. Aan hen wordt een thuis geboden. Zij krijgen (naast liefdevolle aandacht) onderdak, kleding, scholing en medische zorg. Op hun 18e jaar zijn zij daarmee goed voorbereid een goede start maken in hun volwassen leven. Het weeshuis biedt ook diensten en ondersteuning aan kinderen buiten het weeshuis. Zo kunnen bijvoorbeeld kinderen uit de buurt met hun de steun naar school worden gestuurd en worden aan deze kinderen schoolbenodigdheden en andere basisbehoeften geboden.
Sinds 2009 is Varex betrokken bij het weeshuis. Mede door de structurele hulp van onze medewerkers hebben deze kinderen weer zicht op een goede toekomst. Vier maal per jaar ontvangen we een nieuwsbrief met een aantal updates over wat er met de ondersteuning van Varex is gedaan.

Alle (nieuwe) medewerkers wordt vrijblijvend gevraagd of ze dit doel willen ondersteunen. Hierop krijgen wij vrijwel altijd een positieve reactie. Varex Imaging Nederland verdubbelt de inleg van de medewerkers waarmee er prachtige initiatieven kunnen worden gerealiseerd.

Neem contact met ons op via luc.eppink@vareximaging.com.

Staat je droombaan er niet tussen, maar past de cultuur wel helemaal bij jou? Laat ons weten waar je talenten liggen en waarom je voor ons wilt werken. Wie weet komen we wel op een baan waar we zelf nog niet aan hadden gedacht!