Varex Imaging Nederland BV levert componenten voor de medische en industriële röntgenapparatuur aan verschillende producenten van röntgenapparatuur. Voordat deze producten echter de markt op gaan, moeten ze eerst ontwikkeld en gemaakt worden. Het ontwikkeltraject, van tekening, via prototypes, tot en met de levering van grotere aantallen naar onze klanten, is normaal gesproken intensief traject. Klanten vragen daarnaast steeds vaker om nieuwe producten, welke in nog grotere aantallen en nog sneller op de markt gebracht moeten worden tegen lagere kosten. Om dit proces te ondersteuning, is Varex bezig met het opzetten van een Smart Factory.

Binnen deze Smart Factory zijn digitalisatie en, daaropvolgend, simulatie en Digital Twinning belangrijke begrippen voor ons om ons productie- en productontwikkelingsproces verder te optimaliseren. Een Digital Twin bootst alles virtueel na wat er fysiek gebeurt in het ontwikkel- en productieproces van een product en kan het proces, waar nodig, bijsturen om zo een optimaal mogelijk resultaat te halen. Door al deze optimalisatiestappen kunnen we tijd en kosten besparen door fouten, die frequent voorkomen bij het ontwikkelen van nieuwe producten, digitaal al te ontdekken en te verbeteren.

Net als Varex zijn er meer bedrijven die haar processen willen digitaliseren. Onder de noemer Technohub Digital Twins werkt Varex samen met de HAN, ROC Nijmegen, Graafschap College, Siemens en vier andere koploperbedrijven uit de (Achterhoekse) regio, waarbij we onderzoek doen naar hoe Digital Twinning toegepast kan worden voor de maakindustrie. Het concept Digital Twinning wordt door grote multinationals al breed toegepast, maar is voor bedrijven in het MKB vaak nog een brug te ver. De Technohub heeft daarom als doel samen met bedrijven, werkgevers en (toekomstige) werknemers in de maakindustrie deze kloof te overbruggen, door samen met studenten onderzoek te doen naar deze nieuwe technologieën en technieken en deze opgedane kennis te delen met elkaar.

Ben je student en op zoek naar een leuke stageopdracht op het gebied van digitalisatie/simulatie/Digital Twinning, neem dan gerust contact op met HR om te zien of we wat voor je kunnen betekenen!

Neem contact met ons op via luc.eppink@vareximaging.com.

Staat je droombaan er niet tussen, maar past de cultuur wel helemaal bij jou? Laat ons weten waar je talenten liggen en waarom je voor ons wilt werken. Wie weet komen we wel op een baan waar we zelf nog niet aan hadden gedacht!