Varex Imaging in Doetinchem is op zoek naar een werktuigbouwkunde (of vergelijkbaar) stagiair/afstudeerder:

HBO/WO stage ‘Aluminium radiator’

Wat ga je doen:
Varex ontwikkelt diverse koelsystemen voor water-glycol gekoelde röntgenbuizen voor medische en industriële toepassingen. Belangrijk onderdeel van deze koelers zijn de koperen radiatoren.

In deze opdracht ga jij onderzoeken of Varex de koperen radiatoren kan vervangen door de meer gangbare aluminium radiatoren. Ervaringen uit het verleden hebben geleerd dat er (o.a. galvanische) corrosie risico’s kunnen ontstaan als koperen radiatoren worden vervangen door aluminium radiatoren.

De nadruk van dit onderzoek zal liggen in het uitzoeken welke corrosieproblemen kunnen optreden bij de verschillende materialen/legeringen en koelvloeistoffen in de röntgenbuis en koeler. Het doel is tot een goed voorstel voor een aluminium legering en koelvloeistof te komen.

Dit onderzoek zal bestaan uit een combinatie van theoretische analyse, kennisvergaring uit de markt (bijv. uit de automotive industrie) en middels praktijkonderzoek. Je wordt onderdeel van het productontwikkelingsteam en leert over ontwerpen en materiaalkeuzes tijdens productontwikkeling.

Wat heeft Varex Imaging je te bieden:

  • Een boeiende werkomgeving bij een innovatieve en groeiende organisatie.
  • Uitstekende begeleiding tijdens je stageperiode.
  • Afwisselend en uitdagend werk.
  • Een aangename en collegiale werksfeer.
  • Werkomgeving waarbij kwaliteit zeer hoog in het vaandel staat.
  • Een passende beloning

Naar verwachting gaat het om een periode van 4 tot 6 maanden, afhankelijk van de (stage)opdracht is dit aan te passen.
Afgestudeerd en geïnteresseerd in een loopbaan bij Varex Imaging? Wij bieden uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.